Photo of the day 05072020
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 07 ΜΑΪΟΥ 2020
7 Μαΐου, 2020
Photo of the day 05082020
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 08 ΜΑΪΟΥ 2020
8 Μαΐου, 2020

ΓΡΑΨΕ ENA ΔΙΗΓΗΜΑ ή ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΟΥ

write your short story or poem

Η ιστορία ενός λαού δεν γράφεται από τους ιστορικούς – συντάσσεται από τη λογοτεχνία του λαού.

(Γ. Γιατρομανωλάκης)

Μπορείς να μείνεις για πάντα στην “ιστορία” με το διήγημα ή το ποίημα σου. Αποτελεί μια πρόταση ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος και φιλόδοξου προγράμματος της 7Arts.
Γράψε λοιπόν ένα διήγημα ή ένα ποίημα, μπορείς!

Διότι τα γράμματα και οι τέχνες είναι ελεύθερες, είναι για όλους και όλοι μπορούν να τις πράξουν και να συμμετέχουν.

Κάθε μήνα η καλύτερη δημοσίευση διήγημα ή ποίημα, αναφορικά με την απήχηση που θα έχει στο αναγνωστικό κοινό, θα βραβεύεται με ένα δώρο από την 7Arts. Ενώ κάθε εξάμηνο θα επιλέγονται οι καλύτερες δημοσιεύσεις, πάντα ανάλογα με την απήχηση που θα έχει στο διαδικτυακό αναγνωστικό κοινό και εφόσον έχει μαζευτεί ένας ικανός αριθμός δημοσιεύσεων, θα εκδίδονται σε βιβλίο σε συνεργασία με την Άνεμος Εκδοτική. Ο χρόνος της έκδοσης του βιβλίου θα επιλέγεται αποκλειστικά από τον εκδοτικό οίκο.

Η αποστολή των διηγημάτων και των ποιημάτων θα γίνεται μέσω email στο: sevenartschannel@gmail.com, με την ένδειξη ΔΙΗΓΗΜΑ ή ΠΟΙΗΜΑ. Κάθε διήγημα θα πρέπει μαζί με τον τίτλο του να έχουν μέγιστη έκταση 2000 λέξεων και για το ποίημα μέγιστο 500 λέξεις.

Μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν όλοι, με ελεύθερη θεματολογία, με την προϋπόθεση τα διηγήματά και τα ποιήματά τους να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να στέλνει διηγήματα και ποιήματα όσες φορές το επιθυμεί, δίχως κανένα περιορισμό. Κάθε έργο θα πρέπει να είναι ατομικό, δηλαδή έργο ενός συγγραφέα και όχι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Κάθε διήγημα ή ποίημα πρέπει να είναι πρωτότυπο, να μην έχει δημοσιευτεί σε άλλο ιστότοπο ή με την μορφή έκδοσης ή συμμετοχής σε συλλογικό εκδοτικό έργο. Ο/η συγγραφέας θα φέρει την ευθύνη της υπογραφής του, αλλά και κάθε άλλη ευθύνη σχετικά με την πατρότητα και την πρωτοτυπία του διηγήματος ή του ποιήματος. Δεν επιτρέπεται να στείλετε διήγημα ή ποίημα με λογοτεχνικό ψευδώνυμο.

5 Comments

 1. Με ποιον τρόπο θα διαφυλαξω το διήγημα η το ποίημα μου, από λογοκλοπή;

  • Ο/Η admin λέει:

   ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (είθισται)
   Πολύ απλά μεταβείτε σε ένα συμβολαιογράφο ή δικηγόρο με όλο το έργο σας και κατοχυρώστε τα πνευματικά δικαιώματα με συμβολαιογραφική πράξη. Βέβαια είναι ένας τρόπος που κοστίζει ακριβά διότι η κατοχύρωση χρεώνεται ανά σελίδα αλλά αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο και σας παρέχει κάθε νόμιμο δικαίωμα σε περίπτωση δικαστικής διένεξης.

   ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
   Ο σχεδόν ανέξοδος τρόπος είναι αυτός της κατάθεσης του φακέλου στα Ελληνικά Ταχυδρομεία ως συστημένη επιστολή. Πάνω όμως, στον φάκελο θα γράψετε σαν όνομα αποστολέα και παραλήπτη το όνομά σας και φυσικά την διεύθυνσή σας αναφέροντας σαν ένδειξη παραλήπτη “προς πνευματική κατοχύρωση ιδιοκτησίας”.

   ΑΠΟΣΤΟΛΗ E-MAIL ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
   Ο τίτλος τα λέει όλα, και δεν χρειάζονται διευκρινήσεις.

   ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ
   Υπάρχουν αρκετοί διαδικτυακοί ιστότοποι και ειδικά στο εξωτερικό που με μια απλή εγγραφή χρήστη μπορείτε να αποστείλετε ψηφιακά τα έργα σας και να τα κατοχυρώσετε. Βέβαια αυτό είναι αρκετά επίφοβο διότι κανείς δεν σας διασφαλίζει την εγκυρότητα του συγκεκριμένου ιστοτόπου ούτε και το αν τα ελληνικά δικαστήρια το λαμβάνουν υπόψιν ως επίσημο γεγονός.

 2. Ο/Η Despoina KOMNINOU λέει:

  Πολύ ωραία ιδέα!!!!!

 3. Ο/Η Κλαυδία Μάμαλη λέει:

  Μία διευκρίνηση σας παρακαλώ. Ποιήματα και πεζά που έχουν δημοσιευτεί στο προσωπικό μου Blog ή σε Βlog φίλων, ή στη σελίδα μου στο FB γίνονται δεκτά, ή παραβιάζονται οι όροι συμμετοχής ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.