Ο ΤΟΝΙ ΜΠΕΝΕΤ ΚΑΙ Η ΝΟΣΟΣ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Giorgos-Souris
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ: ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
2 Φεβρουαρίου, 2021
Dustin Neil Diamond
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΝΤΑΣΤΙΝ ΝΤΑΪΜΟΝΤ
2 Φεβρουαρίου, 2021

Ο ΤΟΝΙ ΜΠΕΝΕΤ ΚΑΙ Η ΝΟΣΟΣ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

tony-bennett

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Τόνι Μπένετ (Tony Bennett) πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Aποκάλυψε το περιβάλλον του σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο AARP, ωστόσο μπόρεσε να ηχογραφήσει, με τη lady Gaga, ένα άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Ηλικίας 94 ετών σήμερα, ο διάσημος ερμηνευτής διαγνώστηκε για πρώτη φορά με τη νόσο το 2016, όμως δεν είχε εκδηλώσει τότε τα σοβαρότερα συμπτώματα της ασθένειας.

tony bennett and alzheimer - 1

Η άμεση μνήμη του έχει εξασθενήσει και μερικές φορές δυσκολεύεται να κατανοήσει πού βρίσκεται, ωστόσο αναγνωρίζει ακόμα τους οικείους του και είναι ικανός να συμμετάσχει σε μια συνομιλία, αν και δεν μπορεί πλέον να δώσει μια πραγματική συνέντευξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Αν και διαγνώστηκε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, συνέχιζε να ηχογραφεί τον περασμένο χρόνο, εωσότου η πανδημία τον αναγκάσει να σταματήσει, στις αρχές Μαρτίου. Μια διακοπή που συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με έναν από τους γιατρούς του.

tony bennett and alzheimer - 3

Τony Βennett και Lady Gaga

Μεταξύ 2018-2020, ο Τόνι Μπένετ ηχογράφησε ένα δεύτερο άλμπουμ με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια lady Gaga, μετά την επιτυχία του «Cheek To Cheek» (2014). Ο τραγουδιστής και το περιβάλλον του αποφάσισαν να παραχωρήσουν αυτή τη συνέντευξη για να μιλήσουν για τη ζωή με Αλτσχάιμερ, επιλέγοντας τον ιστότοπο της ένωσης συνταξιούχων AARP.

Η ζωή είναι ένα δώρο, ακόμα και με το Αλτσχάιμερ,

ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στο Twitter, στον λογαριασμό του Τόνι Μπένετ, μετά τη δημοσίευση του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.