Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Pyrgos Athinin - 2
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
14 Ιουνίου, 2020
Esbjorn Svensson
Η ΤΖΑΖ ΚΑΙ Ο ΈΣΜΠΓΙΟΡΝ ΣΒΕΝΣΟΝ
14 Ιουνίου, 2020

Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

The Lark Ascending

Είναι περισσότερο γνωστό με τον αγγλικό τίτλο The Lark Ascending το οποπιο αποτελεί μουσικό έργο του Άγγλου συνθέτη Ραλφ Βον-Ουίλιαμς. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Ο ιπτάμενος κορυδαλλός».

Ralph Vaughan Williams

Ραλφ Βον-Ουίλιαμς

Το 1914 και λίγο προτού ξεσπάσει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ραλφ Βον- Ουίλιαμς καταπιάστηκε με το The Lark Ascending, μια σύνθεση που υμνεί την ομορφιά της αγγλικής υπαίθρου και είναι βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του βικτωριανού ποιητή Τζορτζ Μέρεντιθ (1828-1909).

Ο συνθέτης το επεξεργάστηκε ξανά μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου και το πρωτοπαρουσίασε για βιολί και πιάνο στις 15 Δεκεμβρίου του 1920 στο Μπρίστολ. Τον επόμενο χρόνο, στις 14 Ιουνίου του 1921, παρουσίασε στο Λονδίνο την εκδοχή για βιολί και ορχήστρα, με την οποία γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία, την οποία διατηρεί αμείωτη μέχρι σήμερα, κυρίως μεταξύ των Άγγλων μουσικόφιλων.

Το The Lark Ascending θεωρείται ένα από τα εμβληματικά έργα της λόγιας βρετανικής μουσικής και βρίσκεται συνεχώς στις υψηλότερες θέσεις στα σχετικά δημοψηφίσματα που διοργανώνουν ειδικά περιοδικά του χώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.