MOVIE MAGIC – Film Better Theoni’s List

2020
2020 ΕΥΧΕΣ
1 Ιανουαρίου, 2020
Photo of the day 01022020
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
2 Ιανουαρίου, 2020

MOVIE MAGIC – Film Better Theoni’s List

Movie Magic - 009

Η πρώτη μέρα του χρόνου συνήθως σηματοδοτείται (εκτός από το hangover και την καθιερωμένη βαρυστομαχιά) από αποφάσεις, αποφάσεις, αποφάσεις…

Κάποιες καταλήγουμε να τις τηρούμε, άλλες όχι, η αρχική διάθεση πάντως είναι να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Εδώ, λοιπόν, έρχεται το σινεμά να μας βοηθήσει με ταινίες που θα μπορούσες να πεις ότι παραδίδουν και μαθήματα ζωής.

1) ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ

“Δεν διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση γιατί είναι χαριτωμένο, διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση επειδή είμαστε άνθρωποι και το ανθρώπινο είδος είναι γεμάτο με πάθη. Η ιατρική, η νομική, οι επιχειρήσεις, η μηχανική, είναι ευγενείς επιδιώξεις και αναγκαίες για να διατηρηθεί η ζωή μας. Αλλά η ποίηση, η ομορφιά, ο έρωτας, η αγάπη, αυτά είναι αυτά που μας κρατάνε ζωντανούς. ”
( Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών)

2) ΖΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟΛΟΡ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ

Μargaret: Τι είναι έξω από το Pleasantville;
David / Bud: Υπάρχουν κάποια μέρη … που ο δρόμος δεν πηγαίνει σε έναν κύκλο. Υπάρχουν κάποια μέρη όπου συνεχίζεται ο δρόμος.
Margaret: Συνεχίζει;
David / Bud: Ναι, ναι – συνεχίζει – όλα συνεχίζονται.
(Pleasantville)

3) ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

“Πάρα πολλοί άντρες σκέφτονται ότι είμαι ένα concept, ότι θα τους ολοκληρώσω, ή θα τους κάνω να νιώσουν ζωντανοί. Αλλά είμαι απλά μια κοπέλα που δεν ξέρει τι της γίνεται και ψάχνει την δική της ηρεμία. Μη μου φορτώνεις να αναλάβω τη δική σου.”
(Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού)

4) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ  Ή ΝΑ ΕΠΑΝΕΦΕΥΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Anna: Γιατί τους εγκαταλείπεις όλους; Γιατί άφησες εμένα να φύγω;
Oliver: Ίσως επειδή δεν πιστεύω πραγματικά ότι κάτι θα λειτουργήσει και μετά το κάνω εγώ σίγουρο ότι δεν θα λειτουργήσει.
(Beginners)

5) ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΛΟΞΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΟΞΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ

“Ο μόνος πραγματικός χαμένος είναι αυτός που φοβάται τόσο ότι θα χάσει που δεν προσπαθεί καν.”
(Little Miss Sunshine)

6) ΑLL YOU NEED IS LOVE (ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ BEATLES – ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΝ)

“Απλά μην ξεχάσεις ποτέ αυτή την αίσθηση.”
(Equals)

7) ΑΝ ΠΟΤΕ ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕΙΣ, ΤΟ SUBMARINE ΚΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ALEX TURNER ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ (ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΒΟΗΘΑΝΕ)

“Μας τράβηξα μια φωτογραφία όσο ήμασταν αγκαλιά. Όταν θα είμαι γέρος και μόνος θα θυμάμαι ότι κάποτε κράτησα στα χέρια μου κάτι αληθινά όμορφο.”
(Submarine)

8) EΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ… ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ.

“O μόνος τρόπος για να νικήσεις την τρέλα μου ήταν να κάνεις εσύ κάτι ακόμα πιο τρελό. Σε ευχαριστώ. Σε αγαπάω. Το ήξερα από την πρώτη στιγμή που σε είδα. Συγγνώμη που μου πήρε τόσο καιρό για να το καταλάβω. Απλά είχα κολλήσει.”
(Silver Linings Playbook)

Κι επειδή καμιά φορά η πραγματικότητα μπορεί να γίνει ακόμα πιο όμορφη από τις ταινίες (όλα από τη ζωή είναι βγαλμένα, άλλωστε), εύχομαι ο καινούριος χρόνος να σας φέρει όλα τα happy ends και τις ακόμα πιο happy αρχές που ονειρεύεστε!

Καλή χρονιά και καλά μυαλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.