Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ

Woodstock Festival - 5
3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
2 Σεπτεμβρίου, 2020
Photo of the day 09032020
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
3 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ

Manos Xatzidakis TV Interview

Από τις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανισεις του Μάνου Χατζιδάκι που με το μεστό, διαζρονικό του λόγο μοιάζει σαν όλα να επαναλαμβάνονται με το “τέρας” πάντα ορατό.

Costas Serezis

Κώστας Σερέζης

Αξίζει να την δείτε αντλώντας από τις απαντήσεις εξαιρετικές θεματικές για μια λογική σκέψη με συναίσθημα.

Η εκπομπή της ΕΡΤ “Απαντήστε Παρακαλώ”, ήταν μια ενημερωτική εκπομπή του 1989 με τον Κώστα Σερέζη. Σε αυτή την εκπομπή ο δημοσιογράφος Κώστας Σερέζης συνομιλεί με τον συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι στο σπίτι του σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη, στην οποία αποτυπώνονται με έκδηλο τρόπο, οι ιδέες και η στάση ζωής του συνθέτη.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, ο Μάνος Χατζιδάκις μιλάει για την τρέχουσα καλλιτεχνική του δραστηριότητα και σχολιάζει τις τότε εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Μέσα από τη συζήτηση του δίνεται η ευκαιρία να αναφερθεί στις δικές του επιλογές κατά τη διάρκεια της δημιουργικής του πορείας και στην μορφή επικοινωνίας που ο ίδιος επέλεξε, μέσω της τέχνης, με το κοινό του. Σε σχέση με το ελληνικό τραγούδι, δηλώνει με σαφήνεια τη θέση του ως προς τα εμπορικά τραγούδια τα οποία χαρακτηρίζει “βιομηχανικά κατασκευάσματα στα μέτρα των δυνατοτήτων του κόσμου” και τα διαχωρίζει από τα τραγούδια που “εκφράζουν και αποκαλύπτουν”. Σχολιάζοντας σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης όπως, την Κατίνα Παξινού, τον Ελία Καζάν και τον Γιάννη Τσαρούχη τονίζει ότι συνδέθηκε μαζί τους σε προσωπικό επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και στις μεταξύ τους διαφορές ως προς τη μουσική.

Στη συνέχεια, εκφράζει τη θέση του για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει και της συμμετοχής της χώρας στην Ενιαία Αγορά του 1992, και ερμηνεύει το γεγονός σε σχέση με τις συνέπειες ως προς την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα. Τέλος, ο Μάνος Χατζιδάκις μιλάει για την Ορχήστρα των Χρωμάτων, που πρόσφατα είχε ιδρυθεί, εξηγώντας τον σκοπό της δημιουργίας της και τους λόγους για τους οποίους οραματίστηκε ένα επίλεκτο μουσικό σύνολο, προτάσσοντας τον εθισμό του κοινού στην καλή μουσική.

Σκηνοθεσία: Λένα Τσεκούρα

Έτος παραγωγής: ΕΡΤ 1989

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.