Η ΞΑΝΘΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΤΡΙ

Pantelis Mixanikos - 1
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟ
30 Ιουλίου, 2020
Figaro-Polka
Η ΠΟΛΚΑ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ
30 Ιουλίου, 2020

Η ΞΑΝΘΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΤΡΙ

Lynn Anderson - 1

Η Λιν Άντερσον (Lynn Anderson), ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής, με μεγάλες επιτυχίες τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80.

Lynn Anderson - 2

Την καριέρα της σημάδεψε το κάντρι-ποπ τραγούδι «(I Never Promised You a) Rose Garden» του 1971, που γνώρισε έκτοτε πληθώρα επανεκτελέσεων.

Lynn Anderson - 3Η Λιν Ρενέ Άντερσον (Lynn Rene Anderson) γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1947 στο Γκραντ Φορκς της Βόρειας Ντακότας και μεγάλωσε στο Φέαρ Όουκς της Καλιφόρνιας. Οι γονείς της, Κέισι και Λιζ Άντερσον, ήταν μουσικοί της κάντρι και της εμφύσησαν την αγάπη για το συγκεκριμένο μουσικό είδος, που «καλλιεργήθηκε» στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ τη δεκαετία του ‘20 κι έκτοκτε παραμένει ακμαίο με τα διάφορα παρακλάδια του. Σε ηλικία 6 ετών έκανε την πρώτη της εμφάνιση και τα επόμενα χρόνια συμμετείχε σε τοπικά πανηγύρια και τηλεοπτικές εκπομπές.

Το 1966 υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο σε μία μικρή εταιρεία του Νάσβιλ, της πρωτεύουσας της κάντρι μουσικής. Η καριέρα της απογειώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν υπέγραψε στην Κολούμπια και είχε την πρώτη και μεγαλύτερη επιτυχία της με το τραγούδι του Τζο Σάουθ «(I Never Promised You a) Rose Garden», που ξεπέρασε τα στενά όρια της κάντρι μουσικής με τον ποπ ήχο του και γνώρισε διεθνή επιτυχία. Έγινε πλατινένιο και της χάρισε ένα Γκράμι το 1971.

Από τότε, η Άντερσον αφιερώθηκε στην κάντρι-ποπ και παρέμεινε δημοφιλής όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως για τις συναυλιακές της επιδόσεις στις αίθουσες των μεγαλύτερων καζίνων του κόσμου.

Η Λιν Άντερσον απεβίωσε στις 30 Ιουλίου 2015, στο Νάσβιλ του Τενεσί, σε ηλικία 67 ετών. Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.