ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Television
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: ΒΡΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ!
27 Απριλίου, 2020
The Protagonist
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ: ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ “ΗΡΩΑ”
28 Απριλίου, 2020

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Logia toy dromoy

“Μην τους αφήνεις να σου χαλούν το Όνειρο”

Γράφει ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος.

Αν κάποιος με ρωτήσει πότε θα ήθελες να είχες γεννηθεί θα του απαντούσα κάπου σε μια νησίδα με το απέραντο γαλάζιο μπρος μου μια πρωτοχρονιά κάπου το 2200, τότε λένε πως ο άνθρωπος θα έχει καταφέρει να αγαπήσει τον άνθρωπο! Από μια άποψη, ωστόσο, στάθηκα τυχερός. Γεννήθηκα 250 χρόνια και 289 ημέρες νωρίτερα, το πρωί μια μελαγχολικής χειμωνιάτικης Τρίτης. Έτσι είδα όλο το μίσος των ανθρώπων προς τον άνθρωπο, την διαφθορά της εξουσίας και την μόνιμη θλίψη στα πρόσωπα των συνανθρώπων μου. Μόνη “παρηγοριά” η επιμονή στο αχαλίνωτο σεξ και στις λέξεις που κεντούσαν πλαστές αγάπες, κοροϊδευτικά μηνύματα και εξωπραγματικές φαντασιώσεις που μεγάλωναν την κοινωνία των ηλιθίων.

Ωστόσο η τύχη εξακολουθούσε να στέκεται πλάι μου, δείχνοντας όλα αυτά τα 43 χρόνια πως τα όνειρα και όλη ομορφιά της φύσης, αυτού του πλανήτη που μας φιλοξενεί είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Είχαν γίνει κτήμα ανθρώπινο Είχε ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα, ο ουρανός, το νερό και ο αέρας, τα σύννεφα που ταξίδευαν, το χώμα που πατούσαμε, οι ψυχές που φιλοξενούνταν στο σώμα μας, ακόμα και ολόκληροι λαοί είχαν ιδιωτικοποιηθεί και το χειρότερο είχαν καταφέρει κάποιοι λίγοι, σαφώς με ανθρώπινη υπόσταση να έχουν εξαγοράσει και να έχουν κάνει κουρέλι το όνειρο! Στο δικό τους μυαλό η σωτηρία του κόσμου βρίσκεται εκεί, στον διαρκεί ανταγωνισμό και στην ατελείωτη παραγωγή χρήματος!

Τώρα αδέρφια μου που για ακόμα μια φορά μια νεκρή ιδιωτικοποιημένη πόλη ετοιμάζεται να βάλει τα γιορτινά της, χαμογελάστε, γλεντήστε, πιείτε και φάτε μέχρι σκασμού, χορέψτε ασταμάτητα, πηδηχτείτε για να ξεχάσετε, φιληθείτε, αγκαλιασθείτε, ανταλλάξτε ευχές, έτσι κι αλλιώς όλα ανήκουν σε άλλους, είναι κι αυτά ιδιωτικοποιημένα. Μοναδική ελπίδα μου είναι: να μην τους αφήσεις να σου χαλάσουν το όνειρο! Προσπάθησε να αποφύγεις την ιδιωτικοποίηση του ονείρου και κτίσε τείχος ψηλό που θα εμποδίσει τα κίνητρά τους να σε κάνουν τον απόλυτο ηλίθιο και να γράψεις στο μπροστινό μέρος του ως γκράφιτι με κεφαλαία γράμματα: “ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΟΥΝ ΤΟ ΌΝΕΙΡΟ”, γεμίζοντας με ανηλίθιους την πίσω πλευρά του τείχους!

Η ευχή μου για τους ιδιωτικοποιούντες είναι “να ιδιωτικοποιηθεί και η πουτάνα που τους γέννησε”, όπως έγραψε και η Ζοζέ Σαραμάγκου.
Σε όλους εσάς τους υπόλοιπους… Ευχές για χρόνια καλά και ανθρώπινα!

Πρώτη Δημοσίευση: Books and Writers (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017 Τεύχος – 2ο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.