ΧΟΡΕΨΕ ΤΟΥΙΣΤ… Η ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ

Photo of the day 08042020
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020
4 Αυγούστου, 2020
john venn - 1
Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΒΕΝ (John Venn)
4 Αυγούστου, 2020

ΧΟΡΕΨΕ ΤΟΥΙΣΤ… Η ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ

Twist

Ένα τραγούδι στην αυγή της δεκαετίας του ’60 ήταν αρκετό για να δημιουργήσει μια νέα μόδα σ’ όλο τον πλανήτη.

Το τουίστ, υπήρξε ουσιαστικά το πρώτο rock n roll χορευτικό στυλ. Προήλθε από το ομώνυμο τραγούδι The Twist, που κυκλοφόρησε ο Τσάμπι Τσέκερ την 1η Αυγούστου 1960.

Στην πραγματικότητα, το τραγούδι αυτό είχε γραφτεί και κυκλοφορήσει δύο χρόνια νωρίτερα από τον Χανκ Μπάλαρντ και τους Midnighters, αλλά τότε είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητο. Αντιθέτως, η εκδοχή του Τσέκερ ξετρέλανε τους νέους ανά την υφήλιο. Προσπαθώντας να τους εξηγήσει πώς να το χορέψουν, ένας συνεργάτης του Τσέκερ είχε περιγράψει το τουίστ ως εξής:

Είναι σαν να τρίβεις την πλάτη σου με μια πετσέτα ή να τσαλακώνεις με το μοκασίνι σου μια γόπα.

Ενδεικτική της τρέλας του τουίστ είναι μία ανακοίνωση του νεοϋρκέζικου Συμβουλίου για την Ασφάλεια, ότι 49 από τους 54 πολίτες που παρουσίασαν τον Οκτώβριο του 1961 προβλήματα με τη μέση τους είχαν επιδοθεί σε μαραθώνια τουίστ. Την ίδια χρονιά, ο υπάλληλος μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων υπέστη καρδιακή προσβολή χορεύοντας τουίστ σ’ ένα εργασιακό… πάρτι και αλλόφρων η σύζυγός του, μια χυμώδης αμερικανίδα νοικοκυρά, έσπευσε να υποβάλει μήνυση στην εταιρεία.

Το τουίστ δεν υπήρξε απλώς μία χορευτική μανία. Δημιούργησε μια γενικότερη τάση μόδας: Κοστούμια τουίστ, κομμώσεις τουίστ, μανικετόκουμπα, ακόμα και καραμέλες τουίστ, δίνουν μόνο μία γεύση από το κλίμα της εποχής…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.