ΦΡΑΝΚ ΛΕΝΤΙΝΙ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΔΙΑ

My name is Kostas Stergiou
ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
22 Σεπτεμβρίου, 2020
Photo of the day 09232020
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
23 Σεπτεμβρίου, 2020

ΦΡΑΝΚ ΛΕΝΤΙΝΙ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΔΙΑ

frank lentini - 3

Ο Ιταλοαμερικανός Φρανκ Λεντίνι (Frank Lentini) ήταν μια σπάνια περίπτωση ανθρώπου, με τρία πόδια, τρισήμισυ πατούσες και διπλά γεννητικά όργανα. Έκανε μεγάλη καριέρα στο τσίρκο ως αξιοπερίεργο φαινόμενο.

Frank Lentini - 1Ο Φραντσέσκο Λεντίνι γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1889 στο Ροσολίνι της Σικελίας και ήταν πέμπτο από τα δώδεκα παιδιά μιας ευκατάστατης αγροτικής φαμίλιας. Στιγματισμένος από μικρός στάλθηκε στις Συρακούσες για να μεγαλώσει με ένα θείο του. Οι γονείς του όμως δεν τον εγκατέλειψαν. Σε ηλικία τεσσάρων ετών εξετάσθηκε από γιατρούς στην Νάπολη, οι οποίοι διέγνωσαν ότι είχε γεννηθεί με ένα παρασιτικό δίδυμο, από το οποίο είχε πάρει κάποια από τα όργανα του σώματός του. Μπορούσε πάντως να περπατά με τα δύο πόδια, να παίζει μπάλα και να ισιώνει το τρίτο, που ήταν κοντύτερο από τα άλλα δύο.

Η φωτογραφία του κοσμεί το οπισθόφυλλο του ομώνυμου άλμπουμ των Alice in Chains, που κυκλοφόρησε το 1995.

Σε ηλικία 8 ετών υποβλήθηκε σε εγχείριση για την σωματική του αποκατάσταση στην Μάλτα, η οποία όμως απέτυχε. Ο ιδιοκτήτης ενός περιοδεύοντος θιάσου έπεισε τους γονείς του να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα υπήρχαν συνθήκες για αξιοπρεπή ζωή και δυνατότητες απασχόλησης για το νεαρό παιδί.

Έτσι μέσω Λίβερπουλ η οικογένεια Λεντίνι έκανε το μεγάλο ταξίδι και έφθασε στην Νέα Υόρκη το 1898. Ο νεαρός Φραντσέσκο – Φρανκ έκτοτε- εντοπίστηκε αμέσως από τους ατζέντηδες και βρήκε δουλειά στο ονομαστό τσίρκο Ρίνγκλινγκ. Μαζί με άλλα δύσμορφα πλάσματα (νάνους, γίγαντες, μαλλιαρές γυναίκες, «ανθρώπους-ελέφαντες») έπαιζαν σε διάφορα νούμερα διασκεδάζοντας το κοινό. Αρκετά γρήγορα ο νεαρός Ιταλός έγινε ο πρωταγωνιστής της ομάδας. Αποκλήθηκε «Βασιλιάς», «Μέγας Λεντίνι» και «Τρίποδος Ποδοσφαιριστής», επειδή γοήτευε τους θεατές με τα απίθανα κόλπα του με την μπάλα.

Στην ταινία του Μάικλ Γκρέισι «The Greatest Showman» τον Λεντίνι υποδύεται ο ηθοποιός Τζόναθαν Ρένταβιτ.

Σε ηλικία 30 ετών, ως μεγάλο όνομα στο χώρο του, απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα. Τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε και με άλλους θιάσους ποικιλιών, όπως οι «Barnum and Bailey» και «Buffalo Bill’s Wild West Show».

Frank Lentini - 2

Το σωματικό του πρόβλημα δεν το εμπόδισε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και να τελέσει δύο γάμους: Το 1907, με την ηθοποιό Τερέζα Μάρεϊ με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά και το 1935 με την Έλεν Σούπε με την οποία πορεύτηκε για το υπόλοιπο του βίου του.

Ο Φρανκ Λεντίνι πέθανε στις 22 Σεπτεμβρίου 1966 στο Τζάκσον του Τενεσί, σε ηλικία 77 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.