ΕΚΤΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ

salem witch trials
ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΣΑΛΕΜ
8 Φεβρουαρίου, 2021
glass-marcano-1
Glass Marcano: ΓΥΝΑΙΚΑ – ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ
8 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΚΤΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ

Giorgos-Kimoulis

Giorgos-Kimoulis

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Ωστόσο, η διεύθυνση του Φεστιβάλ, αποφάσισε μετά τις καταγγελίες εις βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών να μην τον φιλοξενήσει σ’ αυτό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

“Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ.

Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της”.

Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός Ζέτα Δούκα κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για λεκτική και σωματική βία, βρίσκοντας στη συνέχεια αρκετούς συμπαραστάτες συναδέλφους της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.