Χρόνης Εξαρχάκος - 2
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΧΡΟΝΗΣ
21 Νοεμβρίου, 2019
Collateral Monologs-003
ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ – ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ: Γ’ ΜΕΡΟΣ #003
22 Νοεμβρίου, 2019

ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ | #003

Ξηρά Τροφή, Αλάτι και Κρεμμύδια - Επεισόδιο 003

Ο βοηθός μου είχε φτάσει στον τόπο του εγκλήματος από νωρίς. «Και μη χειρότερα» ξεφώνισε μια περαστική γιαγιά, βλέποντας τον ιθαγενή Αμερικανό με τα φτερά στο κεφάλι και τη στολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάτι που έκανε τον Τσέροκι βοηθό μου να γυρίσει το κεφάλι του ξαφνιασμένος, μιας και τ’ όνομά του είναι όντως «και μη χειρότερα». Εμείς τον φωνάζουμε Μήτσο.

Είκοσι πέντε χρόνια στο Σώμα και ποτέ δεν είχα δει κάτι παρόμοιο. Το πτώμα έφερε σημάδια από μαχαίρι και ράμφη πουλιών. Το σώμα του ήταν καλυμμένο με ξηρά τροφή και αλάτι, ενώ δύο κρεμμύδια κάλυπταν τελετουργικά τα μάτια του. Ο Μήτσος ανέκρινε μερικούς αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς όμως να βγάλει κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα. Οι περιγραφές ήταν αντικρουόμενες, εκτός από ένα σημείο. Ο δράστης είχε μούσι.
Ψάχνοντας την περίμετρο, το έμπειρο μάτι μου είδε κάτι που δεν κολλούσε με το λοιπό σκηνικό. Ένα μικρό κομμάτι χαρτί, πεντακάθαρο μέσα στο βόρβορο της κοινωνίας. Το έπιασα από την άκρη και το ξεδίπλωσα προσεκτικά. Είχε γραμμένη μια λέξη, Halloween. Αυτό ήταν και το πρώτο πραγματικό μου στοιχείο.

Το έδωσα στο Μήτσο να το τρέξει στη βάση δεδομένων του τελευταίας τεχνολογίας κινητού του. Το έκανε με μια ελαφριά δυσφορία διότι δεν του άρεσε να χρησιμοποιεί τα δεδομένα του. Μετά από λίγα λεπτά και πολλές σελίδες με πάρτι, αναγκάστηκα να παραδεχτώ ότι το στοιχείο αυτό δεν ήταν αρκετό. Μέχρι που ο Μήτσος βρήκε μιαν εναλλακτική σελίδα που ο δημιουργός της περιέγραφε το Halloween στο χωριό του. Είπα στο Μήτσο να την κάνει bookmark γι αργότερα.

Η ώρα είχε ήδη περάσει και οι συνάδελφοι της σήμανσης είχαν σαρώσει όλη την περιοχή. Μιας και δεν είχαμε λόγω να μείνουμε πια στον τόπο του εγκλήματος, κατευθυνθήκαμε προς το κοντινότερο καφέ. Πριν μπούμε όμως μέσα ένας κλοσάρ (πολιτικά ορθός όρος για τον άστεγο ζητιάνο) με έπιασε από το μανίκι κι έντρομος μου διηγήθηκε τι είδε ή μάλλον τι άκουσε. Καθ ότι η έρευνα συνεχίζεται, δε μπορώ να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός από ένα και μόνον όνομα. Λούση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.