Η ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΌΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

porky pig - 1
ΠΟΡΚΙ ΠΙΓΚ
2 Μαρτίου, 2021
Golden Globes 2021
ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ… ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
2 Μαρτίου, 2021

Η ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΌΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

Cecilia Bartoli - 1

Η Τσετσίλια Μπάρτολι και η Όπερα του Μόντε Κάρλο έχουν μια μακρόχρονη σχέση αγάπης.

Cecilia Bartoli - 2Η διάσημη μέτζο σοπράνο πρόσφατα γοήτευσε τον κόσμο στην κωμική όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι “Ο κόμης Ορί”. Από πρωταγωνίστρια στην σκηνή, τώρα ετοιμάζεται για έναν νέο ρόλο. Θα γίνει η καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας, το 2023. Θα είναι η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του λυρικού θεάτρου:

“Η επιθυμία μου ήταν να δημιουργήσω μουσική με άλλους μουσικούς. Όταν ήμουν νέα, ξεκίνησα παίζοντας πιάνο. Έκανα κάποια μαθήματα τρομπέτας και μετά σπούδασα κλασικό τραγούδι. Το να γίνω καλλιτεχνική διευθύντρια ήταν έκπληξη ακόμη και για μένα”.

Ο Ζαν-Λουί Γκριντά είναι ο διευθυντής της όπερας του Μόντε Κάρλο: “Η Τσετσίλια Μπάρτολι είναι ένας θρύλος. Διορίσαμε μια γυναίκα που είναι εξαιρετικά ικανή. Μια καλλιτέχνιδα που άφησε την σφραγίδα της στην ιστορία της όπερας. Είμαι πεπεισμένος ότι τα λυρικά θέατρα πρέπει να διευθύνονται από καλλιτέχνες. Αυτοί κατανοούν όσα συμβαίνουν σε ένα θέατρο. Οι καλλιτέχνες ξέρουν να παίρνουν ρίσκα”.

Ο σκηνοθέτης Μόσε Λέιζερ επισημαίνει: “Η Τσετσίλια είναι μια προσωπικότητα, της οποίας το έργο ακτινοβολεί”. Ο Πατρίς Κοριέ είναι επίσης σκηνοθέτης. Συμπληρώνει: “Είναι το πάθος της για το θέατρο, για την σκηνή. Αφιερώνει όλη της την ενέργεια σε ο,τι κάνει”.

Cecilia Bartoli - 3

Την όπερα του Μόντε Κάρλο έχει σχεδιάσει ο Σαρλ Γκαρνιέ, ο σχεδιαστής και της αντίστοιχης όπερας του Παρισιού. Η Τσετσίλια Μπάρτολι είναι γοητευμένη από το κτίριο. Μας εξηγεί τους στόχους της:

Η αίθουσα Γκαρνιέ είναι ένας μαγικός τόπος. Έχει απίστευτη ακουστική. Οι μεγαλύτεροι τραγουδιστές του παρελθόντος και του παρόντος έχουν τραγουδήσει εδώ. Μιλάμε για τον Καρούζο, τον Μπενιαμίνο Τζίλι, την Τεμπάλντι. Η ιστορία αυτού του λυρικού θεάτρου είναι πολύ σημαντική.Θα ήθελα να προσκαλέσω καλλιτέχνες που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να βρεθούν εδώ και να τραγουδήσουν. Μπορούμε να ανοιχτούμε επίσης στον κόσμο της Μπαρόκ μουσικής και του Μότσαρτ. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω με πολλή ενέργεια και πάθος, γιατί όλα τελικά έχουν να κάνουν με αυτό.

ΠΗΓΗ: EURONEWS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.