Η ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ

Rick James - 1
Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΡΙΚ
6 Αυγούστου, 2020
Jean Dimitre Verginie Dessès - 1
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ
6 Αυγούστου, 2020

Η ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ

Barbara Strozzi - 1

H Μπάρμπαρα Στρότσι (Barbara Strozzi) ήταν Ιταλίδα τραγουδίστρια της εποχής του πρώιμου μπαρόκ και από τις πρώτες γυναίκες συνθέτριες, που άφησε το στίγμα της στην ιστορία της μουσικής.

Η Μπάρμπαρα Στρότσι (Barbara Strozzi) γεννήθηκε στη Βενετία και βαπτίστηκε στις 6 Αυγούστου του 1619. Ήταν θετή κόρη του ποιητή Τζούλιο Στρότσι, με καταγωγή από τη γνωστή αριστοκρατική οικογένεια της Φλωρεντίας, μάλλον καρπός του ερωτά του για την υπηρέτριά του Ιζαμπέλα Γκαρτσόν. Ο πατέρας της την ενθάρρυνε να ασχοληθεί με τη μουσική, την οποία διδάχθηκε από τον σημαντικό συνθέτη του 17ου αιώνα Φραντσέσκο Καβάλι.

Barbara Strozzi - 2

Η Μπάρμπαρα, όντας η μοναδική κληρονόμος του πλούσιου πατέρα της και έχοντας λύσει τα προς το ζην, αφοσιώθηκε αποκλειστικά στη μουσική, χωρίς να καταφύγει σε κάποιο πάτρωνα, παρόλο που πολλές συνθέσεις της ήταν αφιερωμένες σε «επώνυμους» της εποχής. Έγραψε καντάτες, άριες και μαδριγάλια, έντονα επηρεασμένα από το ύφος του δασκάλου της.

Χωρίς να παντρευτεί ποτέ, η Μπάρμπαρα Στρότσι απέκτησε τέσσερα παιδιά, τα τρία από τον φίλο του πατέρα της Τζοβάνι Βίντμαν. Πέθανε στην Πάδουα στις 11 Νοεμβρίου του 1677, σε ηλικία 58 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.