10 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Babyn Yar Μνημείου Ολοκαυτώματος
BABYN YAR ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ
8 Οκτωβρίου, 2019
Ο έρωτας είναι τέχνη.
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΛΕΜΜΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ – Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ!
9 Οκτωβρίου, 2019

10 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

10 Καταπληκτικά Γλυπτά Παγκοσμίως

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι σχεδόν σε κάθε πόλη θα δείτε και τα δικά της δημιουργικά γλυπτά ή αγάλματα, συνήθως σε ονομαστούς δρόμους ή πλατείες της πόλης. Μερικά από αυτά είναι αρκετά συνηθισμένα και άλλα προκαλούν συζήτηση από την εντύπωση που κάνουν.

Το παλαιότερο γνωστό αγαλματίδιο, με το όνομα Venus του Hohle Fels, χρονολογείται από περίπου 33.000 έως 38.000 π.Χ. και από τότε η τέχνη της γλυπτικής άλλαξε με πολλούς τρόπους. Εάν αυτή η μορφή της τέχνης χρησιμοποιήθηκε για να απεικονίσει τον περιβάλλοντα κόσμο στην αρχή, τότε γρήγορα έγινε ένας σύντομος τρόπος για να απεικονίσουν και να προσκυνήσουν τους θεούς και αργότερα, καθώς στρεφόμαστε στην κλασική εποχή της τέχνης, η γλυπτική χρησιμοποιήθηκε για να τιμήσει με προτομές διάφορες προσωπικότητες. Σήμερα, τα σύγχρονα γλυπτά μπορεί να αντιπροσωπεύουν μια ιδέα και όχι ένα αντικείμενο ή ένα ζωντανό ων, να παίρνουν περίεργα σχήματα και να μοιάζουν με οντότητες που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σου.

Εδώ επισυνάπτουμε μια λίστα με 10 καταπληκτικά γλυπτά παγκοσμίως. Κάποια είναι παλιά και κάποια άλλα αρκετά γνωστά, όμως δεν παύουν να εμπνέουν και να προκαλούν δέος με την παρουσία τους.

Μην ξεχάσετε ταξιδεύοντας σε αυτές τις πόλεις να επισκεφτείτε και το αντίστοιχο γλυπτό. Τώρα γνωρίζεται πως είναι μέσα στα πιο εκπληκτικά γλυπτά και κάνουν το κόσμος μας λιγότερο άσχημο.

Δείτε περισσότερα στο boredpada

Δείτε τα 10 Καταπληκτικά Γλυπτά Παγκοσμίως:
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
previous arrow
next arrow
 
Shadow

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.